Volgende session: Foodyard Market 2024

Wild van nu

2 min ■ Blog ■ 15 augustus 2017

Wild van nu

Het wildseizoen staat weer voor de deur. Voordat je aan de slag gaat met een hertenbiefstukje of gekonfijte eendenbout: zou het niet leuk zijn om dit jaar wat verrassender uit de hoek te komen? Met de ready-to-use producten van Jordy's keuken zet je in een handomdraai originele en creatieve wildgerechten op tafel. Zo ontstaat er ruimte om je eigen creativiteit te benutten, en blijft er meer tijd over om door te brengen met jouw gasten. Victor Brinkhorst (wild en gevogeltespecialist) en Jordy Middelbosch (culinair adviseur) over creatieve bereiding van wildgerechten.


Rond wild hangt een beetje het imago van klassiek en exclusief, alsof het niet voor iedereen is weggelegd. Jordy, hoe denk jij daarover?
“Ik vind het juist leuk om wild op een niet-klassieke manier te presenteren. De gasten zijn kritisch en weten meer van food dan ooit. Die willen verrast worden. In 90 procent van alle restaurants, echter, zie je vaak dezelfde wildgerechten op de kaart staan; van hertenbiefstuk tot gekonfijte eendenbout. Verras je gasten nou eens met gekonfijte fazantendij of gepekeld wildzwijn. Of kies voor andere garnituren dan een stoofpeertje of zware sauzen. Met frisse elementen, zoals een tzatziki en in limoen gemarineerde komkommer, creëer je een supergave smaakbeleving. En je houdt het licht en fris, zodat je gasten nog ‘ruimte’ overhouden voor een dessert.”


M
aar Victor, maakt de chef het zich daardoor juist niet moeilijker?
“Niet met een concept als Jordy’s keuken. Dat is het mooie en unieke aan dit concept. W&G Brinkhorst is als wild- en gevogeltespecialist betrokken bij Jordy’s keuken. Deze lijn producten biedt ready-to-use artikelen aan, die de chef een hoop tijd en energie besparen, met name in de mise-en-place. Je moet niet vergeten: veel horecakeukens komen handen tekort. Maar met Jordy’s keuken hoeft dat geen probleem te zijn, omdat je die ellenlange slowcookbereidingen kunt overslaan. Zo kun je weer meer tijd steken in bijvoorbeeld de presentatie van het gerecht en het verwennen van de gast.”


Jordy:
Bovendien houd je extra tijd over om je creativiteit aan te spreken, voor een wow-effect aan tafel. Bijvoorbeeld door tijd te steken in de presentatie van gerechten. Denk aan eetbaar mos van gemalen gehakt, of aan boomschors. Hoe mooier het bord, des te eerder wordt jouw gerecht gedeeld op social media. Dat is de beste gratis reclame die er is.”

Bekijk de producten van Jordy's keuken in de webshop »


Marije Kuiper
Marije Kuiper
Foodyard redactie
Jus de veau, pot 1 ltr 

Jus de veau, pot 1 ltr 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community