2 min ■ Blog ■ 15 augustus 2017
Het wildseizoen staat weer voor de deur. Voordat je aan de slag gaat met een hertenbiefstukje of gekonfijte eendenbout: zou het niet leuk zijn om dit jaar wat verrassender uit de hoek te komen? Met de ready-to-use producten van Jordy's keuken zet je in een handomdraai originele en creatieve wildgerechten op tafel. Zo ontstaat er ruimte om je eigen creativiteit te benutten, en blijft er meer tijd over om door te brengen met jouw gasten. Victor Brinkhorst (wild en gevogeltespecialist) en Jordy Middelbosch (culinair adviseur) over creatieve bereiding van wildgerechten.
Rond wild hangt een beetje het imago van klassiek en exclusief,
alsof het niet voor iedereen is weggelegd. Jordy, hoe denk jij daarover?
“Ik vind het juist leuk om wild op een niet-klassieke manier
te presenteren. De gasten zijn kritisch en weten meer van food dan ooit. Die willen
verrast worden. In 90 procent van alle restaurants, echter, zie je vaak dezelfde
wildgerechten op de kaart staan; van hertenbiefstuk tot gekonfijte eendenbout.
Verras je gasten nou eens met gekonfijte fazantendij of gepekeld wildzwijn.
Of kies voor andere garnituren dan een stoofpeertje of zware sauzen. Met frisse
elementen, zoals een tzatziki en in limoen gemarineerde komkommer, creëer
je een supergave smaakbeleving. En je houdt het licht en fris, zodat je gasten
nog ‘ruimte’ overhouden voor een dessert.”
Maar Victor, maakt de chef het zich
daardoor juist niet moeilijker?
“Niet
met een concept als Jordy’s keuken. Dat is
het mooie en unieke aan dit concept. W&G
Brinkhorst is als wild- en gevogeltespecialist
betrokken bij Jordy’s keuken. Deze lijn
producten biedt ready-to-use
artikelen aan, die de chef een hoop tijd en
energie besparen, met name in de
mise-en-place. Je moet niet vergeten: veel
horecakeukens komen handen tekort. Maar
met Jordy’s keuken hoeft dat geen probleem
te zijn, omdat je die ellenlange slowcookbereidingen
kunt overslaan. Zo kun je weer
meer tijd steken in bijvoorbeeld de presentatie
van het gerecht en het verwennen van de gast.”
Jordy: Bovendien houd je extra tijd over
om je creativiteit aan te spreken, voor een
wow-effect aan tafel. Bijvoorbeeld door tijd te
steken in de presentatie van gerechten. Denk
aan eetbaar mos van gemalen gehakt, of aan
boomschors. Hoe mooier het bord, des te
eerder wordt jouw gerecht gedeeld op social
media. Dat is de beste gratis reclame die er is.”
Bekijk de producten van Jordy's keuken in de webshop »
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken