Gemist: Wilddagen

In september openen wij het culinaire wildseizoen op de heide in Ede. Bidfood organiseert in samenwerking met Foodyard weer drie ‘Wilddagen’. En dit jaar pakken we het grootser aan.

  • Host

    Foodyard en Bidfood in samenwerking met: W&G Brinkhorst en de Wild Winkel

  • Momenten

    3

  • Locaties

    1

Culinaire wildseizoen Culinaire wildseizoen

Op 30 september, 1 en 2 oktober trapten we het culinaire wildseizoen af met onze spectaculaire wilddagen! In samenwerking met Bidfood, W&G Brinkhorst en de Wild Winkel ontvingen we onze gasten op het prachtige Natuurcentrum op de Ginkelse Heide in Ede, voor een uniek en avontuurlijk ‘wild-programma’.

Voor de tweede editie van dit event verzamelden onze gasten zich in de vroege middag op de sfeervolle wild-markt. Met een frisse mocktail van Foraged Tonic in de hand, kon iedereen even rondkijken bij de stands van de leveranciers. Tijdens de inloop gaf gepensioneerd meester-poelier Teus van W&G een indrukwekkende demo, waarbij hij enthousiast vertelde over het jachtseizoen en live liet zien hoe je een hertenbout uitbeent.

Avontuurlijke excursies

Elke dag konden de gasten kiezen tussen twee avontuurlijke excursies: een bezoek aan de wildkansel of een wildplukwandeling. Bij de wildkansel fietsten ze met boswachters het bos in en konden ze via verrekijkers genieten van een indrukwekkend schouwspel van herten in de bronsttijd. De wildplukwandeling, geleid door Edwin Florès, draaide om het ontdekken van eetbare planten en paddenstoelen. Onderweg leerden de deelnemers welke soorten veilig zijn en konden ze zelfs ruiken en proeven van verschillende planten. Met manden vol vondsten, zoals eekhoorntjesbrood en cantharellen, keerden ze trots terug naar het Natuurcentrum.

Na de excursies was het tijd voor het culinaire gedeelte van de dag. Bij elke leverancier stond een heerlijk hapje met wild centraal. Zo serveerde W&G Brinkhorst broodjes met pulled zwijn en spiesjes van hertenbiefstuk. Kenny presenteerde zijn beroemde loaded potatoes en Frank ging los met de Big Smoker, waar hij gerookte zalm en hertenbrisket bereidde. Ook aan de vegetariërs was gedacht: Van Gelder introduceerde een plantaardige foie gras, gemaakt van cashewnoten en truffelolie. Alles werd geserveerd met een lokaal Hert Biertje van de Veluwse Brouwerij of een lekker wijntje van wijnspecialist Jorrit Hoexum.

Muzikale afsluiting

We sloten de wilddagen af met een bijzonder muzikaal optreden van een groep jachthoornblazers. Leendert vertelde meer over de traditie van het blazen, waarbij elke diersoort zijn eigen signaal krijgt. Op deze manier eren de jagers het wild en tonen ze hun respect. Een mooie en passende afsluiting van drie geweldige dagen. Ondanks de frisse herfsttemperaturen kijken we terug op drie fantastische dagen vol wild, gezelligheid en heerlijke gerechten. 


+16