Chef-patissier Piet van Steenbergen laat zich inspireren door de moleculaire gastronomie. Tijdens deze sessie deelt hij zijn filosofie en laat hij je zien hoe je met moleculaire toepassingen en foodshaping met mallen de meest vernieuwende gerechten bereid.
De laatste decennia is er op culinair gebied heel wat veranderd. De wetenschap heeft haar weg gevonden naar de keuken en de keuken haar weg naar laboratoria en fabrieken. Veel chefs met aanzien, zoals Ferran Adria, Heston Blumenthal en Pierre Gagnaire experimenteren met de producten en apparatuur uit laboratoria en industrie om nieuwe en verfijnde smaken, technieken en texturen te kunnen serveren.
De moleculaire gastronomie prikkelde ook Piet van Steenbergen. Zijn opleiding tot laborant biochemie komt daarbij goed van pas. Beetje bij beetje introduceerde hij moleculair koken in zijn keuken. Laat je door zijn kennis inspireren in Foodyard en meld je aan voor deze sessie.
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken