Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Lamsvlees bereidingen met Jeroen Vink

Lamsvlees bereidingen met Jeroen Vink

Brits lamsvlees behoort al jarenlang tot de culinaire top. Met name het lamsvlees uit de regio West Country en de graafschap Dorset is populair om zijn verfijnde smaak. Daarom nodigen we je graag uit om op 3 juli naar Foodyard Emmen te komen en kennis te maken met dit smaakvolle lamsvlees. Chefkok Jeroen Vink van De Mooie Mijt presenteert tijdens deze sessie diverse bereidingswijzen en toont je alle unieke aspecten van Engels lamsvlees.

Dorset lam

De regio West Country ligt in het zuidwesten van Engeland. De graslandschappen zijn er bijna het hele jaar weelderig en groen: een perfect gebied voor schapen en lammeren om zich elke dag tegoed te doen aan grassen en kruiden. Dit rijke voedingspatroon draagt bij aan een onderscheidende kwaliteit lamsvlees met een karakteristieke, rijke smaak.

Tijdens deze inspiratiesessie krijg je uitleg over alle unieke aspecten van het Engelse lamsvlees. De slager van Meatstreet zal vervolgens het lamsvlees voor je uitbenen. Daarna demonstreert Jeroen Vink diverse bereidingswijzen en bespreekt hij de mogelijkheden voor jouw eigen menukaart. Er worden verschillende gerechten bereid die je kunt proeven met een bijpassende wijn.

Ben je al enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, want het aantal plaatsen voor deze inspiratiesessie is beperkt. 

Meer sessions voor jou

3 locaties
v.a. ma 29 jan | Diverse
6 locaties
v.a. ma 27 mei | 11:00 - 13:00