Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Meer omzet met minder alcohol

Meer omzet met minder alcohol

Minder of geen alcohol drinken is een trend in de horeca. Steeds meer gasten leven gezonder en staan open voor non-alcoholische dranken. Tegelijkertijd zoeken ze wel de beleving van een avondje uit. Dat vraagt om een nieuw aanbod alcoholvrije alternatieven, die qua smaak en originaliteit niet onder doen voor alcoholhoudende dranken. Lou Claessen leert jou tijdens deze sessie de fijne kneepjes van het bartender vak.

Een spirit voor niet-drinkers

Uitvinder Ben Branson zocht een waardig alternatief voor de geijkte alcoholische dranken en introduceerde Seedlip: een destillaat dat zich prima laat mixen met tonic, kumbucha, appelsap en meer. Seedlip wordt daarnaast ook gebruikt als lichte, suikervrije basis bij een alcoholische cider of fruitlikeur.

Tijdens deze sessie ontdek je de kwaliteiten van Seedlip. We gaan aan de slag met het maken van verschillende alcoholvrije dranken en mocktails en de presentatie hiervan. Enerzijds gaan we je laten zien hoe je jouw gasten kunt verrassen met originele dranken, anderzijds ligt de nadruk op het genereren van meer omzet met non-alcoholische consumpties. Ten slotte gaan we tijdens deze sessie in op de mondiale trends op het gebied van kwalitatieve dranken en cocktails en de groeiende vraag naar laag- en non-alcoholische dranken.

Over Lou Claessen

Lou Claessen heeft het bartenders vak geleerd in diverse Belgische horecagelegenheden. Zijn stijl is strak, met een vleugje Rock 'n Roll. Tijdens deze sessie laat Lou je diverse mogelijkheden zien hoe je non-alcoholische cocktails kunt bereiden. 


Deze sessie vindt ook plaats op maandag 19 maart in Foodyard Amsterdam.

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken

Meer sessions voor jou

6 locaties
v.a. ma 27 mei | 11:00 - 13:00
5 locaties
v.a. ma 8 apr | 11:00 - 13:00