Volgende session: Foodyard Market 2024

BBQ: pekelen en rubs

BBQ: pekelen en rubs

Tijdens deze sessie leren Wim en Rene van Grate Goods je alles over de voordelen van pekelen en het gebruik van rubs, waardoor je meer rendement uit je gerechten kunt halen! Ook zullen zij je het verschil tussen nat en droog pekelen, de verschillende toepassingen en bereidingstechnieken laten zien.

Pekelen

Pekelen is één van de oudste methoden om voedsel te conserveren. Tegenwoordig wordt pekelen nog steeds toegepast om houdbaarheid te verlengen, om de smaak, malsheid, sappigheid en de structuur van vlees, vis en groentes te verbeteren en om meer rendement uit het gerecht te halen.

Wim en Rene

Wim en Rene hebben de afgelopen 20 jaar veel inspiratie opgedaan in Amerika, hèt land van de BBQ. Ze zijn vooral geïnspireerd door barbecue melanges van zout, peper, kruiden en specerijen: BBQ rubs. Met hun team ‘The Dutch BBQ Crew’ hebben ze enkele belangrijke awards gewonnen, waaronder de internationale ‘Whole Hog Award’, de BBQ wereldkampioenschappen in 2015. Met deze inspiratie en kennis hebben zij een lijn aan barbecue producten ontwikkeld.

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken

Meer sessions voor jou

6 locaties
v.a. ma 27 mei | 11:00 - 13:00
5 locaties
v.a. ma 8 apr | 11:00 - 13:00