Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Voedsel conserveren voor meer rendement

Voedsel conserveren voor meer rendement

Op 12 maart staat in Foodyard Nieuwegein één van de oudste methoden om voedsel te conserveren centraal: het pekelen van eten. Wim en Rene van Grate Goods leren je diverse bereidingstechnieken, waardoor je meer rendement uit je gerechten kunt halen.

Pekelen en zouten

Pekelen is één van de oudste methoden om voedsel te conserveren. Deze bereiding wordt tegenwoordig nog steeds toegepast om de houdbaarheid van eten te verlengen, maar vooral om de smaak, malsheid, sappigheid en structuur van vlees, vis en groente te verbeteren. Door de lange houdbaarheid wordt eten minder snel weggegooid en wordt meer rendement uit ingrediënten gehaald.

Tijdens deze interactieve sessie leren Wim en Rene je alle voordelen over het pekelen en zouten van eten. Daarnaast zullen zij laten zien wat het verschil is tussen droog en nat pekelen en komen de verschillende toepassingen en bereidingstechnieken aan bod.

Over Grate Goods

Wim en Rene van Grate Goods doen waar Nederlanders al honderden jaren goed in zijn: het vinden en melangeren van de beste kruiden en specerijen ter wereld. In eigen productie ontwikkelen zij barbecue kruidenmelanges, sauzen, pekelproducten en meer. Met hun team ‘The Dutch BBQ Crew’ hebben ze enkele belangrijke awards gewonnen, waaronder de internationale Whole Hog Award, tijdens de BBQ wereldkampioenschappen in 2015.


Deze sessie vindt ook plaats op maandag 5 maart in Foodyard Amsterdam.

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken

Meer sessions voor jou

6 locaties
v.a. ma 27 mei | 11:00 - 13:00
3 locaties
v.a. ma 29 jan | Diverse