Volgende session: Lunchen Tel Aviv Style

Podcast tips voor de horeca

2 min ■ Blog ■ 14 april 2020

Podcast tips voor de horeca

Deze tijd biedt ruimte om je te verdiepen in zaken als social mediaeen slimme menukaart of je duikt in onontdekte Netflix-series, playlists en nieuwe podcasts. De keuze is reuze! Daarom delen we je de komende tijd wat kijk-, luister- en leestips. We delen vandaag een aantal tips voor podcastseries over eten en drinken die je zeker geluisterd moet hebben! 

 • Cheft: Hiske Versprille vraagt in deze podcast reeks topchefs de hempt van het lijf onder het motto: 'hoe meer je weet, hoe meer je proeft'. 
 • Man man man: De Volkskrant schrijft over deze prijswinnende podcast het volgende. "Officieel gaat Man man man over ‘drie jongens die uitzoeken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn’. Maar de prijswinnende podcast van de radiomakers Domien Verschuuren, Chris Bergström en Bas Louissen heeft veel meer te bieden dan testosteron. Hun onderlinge gesprekken, steeds over een ander thema, zitten vol bijzondere momenten." Zegt genoeg toch? 
 • Jordy in gesprek met …: Deze podcastserie is van onze eigen culinair adviseur Jordy Middelbosch. Hij praat in deze reeks met chefs, leveranciers en experts in de foodwereld die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. 
 • Smaakmakers: Radiomaker Zegert van der Linden gaat in gesprek met mensen uit de foodwereld. Denk hierbij aan meneer WatEetOns, maar ook aan Samuel Levie en Danny Jansen. 
 • Burnt Toast: Deze serie is van Food52. In elke aflevering gaat host Michael Harlan Turkell o.a. op zoek naar de achtergrond van eetculturen en ontmoet mensen die de toekomst van onze voedselketen vormgeven. 
 • Spilled Milk: 'A comedy show about food.' Elke week hebben twee vrienden het over allerlei food gerelateerde onderwerpen. Een podcastserie die je aan het lachen maakt en lekker weg luistert. 
 • Bon Appétit Foodcast: Deze serie geeft luisteraars een kijkje in het hoofd van 's werelds beste chefs en doet meesterlijke kooktechnieken uit de doeken.
 • Gastropod: In deze podcast wordt zo bijna alles behandeld wat je maar kan bedenken over eten. Weet jij bijvoorbeeld waarom een wortel oranje is? Juist ja, hierop krijg je het antwoord in deze podcast. 
 • Food Forward NL: In deze serie van de Rabobank gepresenteerd door Harm Edens probeert hij de 'profeten' en de 'tovernaars' dichter bij elkaar te brengen. Onderwerpen als verspilling, foodtrends en de toekomstige voedselketen komen aan bod. 
 • The Splendid Table: Dit is een food show podcast waar iedereen welkom is. Zo heeft food journalist Francis Lam het met experts over de Thaise foodcultuur, fermenteren en tools voor in de keuken. 
 • I'll drink to that: Voormalig NYC sommelier Levi Dalton host deze serie over wijn. Hij interviewt talenten in de branche, importeurs en wijnmakers.

Heb jij tips voor podcastseries die hier nog niet bij staan? Laat het ons weten en we vullen het rijtje aan! 


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community