Volgende session: Smaakmaken met fermentaties door Christian Weij

Ontzorging in de keuken dankzij SmartVide

2 min ■ Blog ■ 9 juli 2020

Ontzorging in de keuken dankzij SmartVide

Als er één branche is die zich als gevolg van de corona-uitbraak flink heeft moeten aanpassen, dan is het de horeca wel. Toch resulteerde die noodzakelijke aanpassingen ook in veel vindingrijke, nieuwe initiatieven. Eén daarvan is SmartVide. Afgelopen maandag werd dit concept groots gelanceerd in Foodyard Amsterdam. Wij zetten alles wat je moet weten over dit revolutionaire concept voor je op een rij.

Wat is SmartVide?

De Spaanse driesterrenchef Enrique Fleischmann ontwikkelde het SmartVide sous-vide apparaat vanuit zijn eigen keuken. “Welke chef droomt er nu niet van om een constante topkwaliteit biefstuk te serveren, ook als hij niet zelf in de keuken staat?”, was zijn idee hierachter. Het resultaat was een sous-vide cooker met een zeer nauwkeurig temperatuur-controlesysteem, waardoor het mogelijk werd om consequente temperatuur resultaten te behalen, recepten te standaardiseren en de kerntemperatuur extra nauwkeurig te meten. Bidfood ontwikkelde rondom dit systeem bovendien een speciale lijn van Jordy’s Keuken producten. Een menu creëren met hoogstaande producten en doordachte smaakcombinaties wordt op die manier eenvoudiger dan ooit.  

Hoe werkt SmartVide?

Het geheim achter SmartVide is het slimme tracking systeem. Je kunt de vacuümproducten voorzien van een vooraf ingestelde tag, welke je scant in de tracker en vervolgens doet het systeem de rest voor je. Zodra je product klaar is, ontvang je vervolgens een signaal. Ook biedt het systeem de mogelijkheid om recepten in te stellen of een notitie toe te voegen per product.  

Waarvoor gebruik je SmartVide?

In deze uitdagende tijd voor de horeca, kun je in de keuken waarschijnlijk wel een stukje ontzorging gebruiken. Met het SmartVide concept draai je als chef met gemak meerdere shifts per avond, zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit. Daarnaast biedt dit concept ook kansen voor de ‘booming’ bezorgmarkt. In de markt van € 4,5 miljard aan bezorgomzet in Nederland, liggen nog veel horecaondernemer nog kansen. Bezorgen is immers een relatief makkelijke manier om extra omzet te genereren, zéker met gebruik van de Jordy’s Keuken SmartVide producten en –apparatuur. Zo blijf je de concurrentie altijd een streepje (of twee) voor.   

Wat zijn de voordelen?

Een lagere werkdruk en een constante kwaliteit zijn natuurlijk al mooi meegenomen, maar ook voor je duurzaamheid en verdienmodel biedt het SmartVide concept uitkomst. Doordat je voor elk gerecht exact de juiste hoeveelheid inkoopt, zal je waste opzienbarend terugdringen. Daarnaast maakt het SmartVide concept het mogelijk om veel meer couverts per avond te draaien, waardoor je ook je omzet aanzienlijk ziet stijgen. En mocht je de investering voor de aanschaf van de SmartVide apparatuur nu - begrijpelijkerwijs - niet zien zitten, dan is er ook nog de mogelijkheid om het apparaat te leasen. 

Meer informatie en recept inspiratie? Bekijk de Jordy's Keuken Smart Vide brochure »


Rianne van Vulpen
Rianne van Vulpen

Redacteur Foodyard

Meer talks voor jou

Topics in de community

Ontdek meer over

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken