In de keuken

2 x overheerlijke cookie dough creaties


Vorig jaar opende ondernemer Paul Bakker de eerste cookie dough bar van Nederland: Baker’s Dough. “In de VS was cookie dough al langer een begrip, maar in Nederland bestond er nog geen horecazaak die zich specialiseerde in cookie dough. Dus wilde ik de eerste zijn!” vertelt Paul. Inmiddels is Baker’s Dough een begrip in Rotterdam en ver daarbuiten. En de groei is nog lang niet uit het concept. Paul: omdat er zo veel vraag is naar ons koekjesdeeg, maken we onze producten voor de horeca beschikbaar via de groothandel (exclusief bij Bidfood, red.). Zo kan iedere ondernemer het op zijn eigen manier op de kaart zetten.  

Dough it yourself

Met de producten van Baker’s Dough Pastries is het makkelijk werken. In de diepvries is het deeg lang houdbaar, uit de diepvries is het snel ontdooit. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Paul tipt twee van zijn favoriete combinaties met cookie dough en cake batter. Dat het resultaat heel instagram-waardig is, hoeven we niet uit te leggen...

Classic dough (Paul’s favoriet)

Het koekjesdeeg van Baker's Dough Pastries heeft een stevige structuur en kan daarom verwerkt worden tot elke gewenste creatie. De smaak is die van een romig zandkoekje met een vleugje kaneel en een knisperende structuur. Combineer met ijs, vers fruit, topping en sauzen, in iedere denkbare variatie.

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten » 

  • 1 bol cookie dough
  • 1 bol ijs
  • vers fruit
  • salted caramelsaus
  • Bastogne crunch
  • witte chocolade

Bereidingswijze

Schep een bol cookie dough en een bol ijs in een mooi schaaltje. Garneer met vers fruit en salted caramelsaus en top af met crunch van Bastogne en witte chocolade vlokken. Zet je eigen perfect serve op de kaart als dessert of laat je gasten zelf hun eigen combinaties maken.

Romantic dough fondue

De cake batter van Baker's Dough Pastries is zachter van structuur dan het koekjesdeeg. De smaak is vol en romig en doet denken aan het echte cakebeslag dat we allemaal van vroeger kennen. Op kamertemperatuur is het deeg vloeibaar genoeg om bijvoorbeeld fruit en chocolade in te dippen. Zo serveer je een zoete variant op fondue.

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Cake batter
  • Vers fruit
  • Stukken chocolade

Bereidingswijze

In plaats van gesmolten chocolade laat je je gasten vers fruit en chocolade dippen in cake batter. Serveer het beslag in een mooie kom met verschillende soorten fruit en chocolade om in het beslag te dippen.


Bekijk nog meer ingrediënten voor spectaculaire cookie dough traktaties in de Bidfood webshop »

Anne van Vlaenderen
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.