Volgende session: Foodyard Market 2024

Handige snufjes voor slimme ondernemers

2 min ■ Blog ■ 15 februari 2018

Handige snufjes voor slimme ondernemers

De professionele keuken is anno 2018 niet meer compleet zonder de nodige slimme snufjes. We lichten een aantal apparaten uit waar jij als slimme ondernemer niet meer zonder kunt.

Elektrisch opschuimapparaat

Het maken van luchtige wolken uit Lecithine-gebaseerde oplossingen wordt met een opschuimer een fluitje van een cent. Met het schuimapparaat van 100% Chef creëer je binnen enkele seconden een stabiel schuim. En dat zonder een mixer te gebruiken!

Bekijk het opschuimapparaat van 100% Chef in de webshop »

Rookapparaat

Met een rookapparaat wordt roken een eenvoudig en makkelijk te herhalen proces. Je kunt de temperatuur op de graad nauwkeurig afstellen en door de timer hoef je niet telkens te kijken of het al klaar is. Ook kun je met een rookapparaat goed koud roken.

Bekijk rookapparaten in de webshop »

Voedseldroger

Droog je fruit, groenten, kruiden, vlees, vis en overige producten op de meest efficiënte manier. In een voedseldroger wordt de warme lucht gecirculeerd door automatische ventilatoren, voor een gelijkmatig resultaat. 

Bekijk de voedseldroger in de webshop »

3D Foodprinter

Volgens kenners duurt het niet lang meer voordat iedere professionele keuken zijn eigen printer heeft. Martijn Verschuur, culinair adviseur bij Bidfood, vertelt: ''In 2018 zullen steeds meer chefs de veelzijdigheid van de 3D-printer ontdekken. Wat dacht je van je eigen handtekening in chocolade onder je dessert? Dat is nou letterlijk een signature dish.''

Een 3D-printer is boven alles een creatieve gadget, die toepasbaar is in de gastronomie, de patisserie en alles daar tussenin. Maar de food printer is óók een productief apparaat, vertelt Martijn: ''Een 3D-printer kan echt dag en nacht doorwerken. Hierdoor zijn arbeidsintensieve taken, zoals het met de hand prepaperen van dessertcompononten, verleden tijd. Zo houd je als chef meer tijd over voor belangrijkere zaken.''

Zelf experimenteren met een 3D-foodprinter uitproberen? Kom langs bij Foodyard Amsterdam »    


Marije Kuiper
Marije Kuiper
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community