Volgende session: Foodyard Market 2024

​Horecava vondst: gekleurde quinoa

1 min ■ Blog ■ 12 januari 2016

​Horecava vondst: gekleurde quinoa

Quinoa (spreek uit als kien – wah) is een van de zogenaamde superfoods die al een tijdje mateloos populair zijn. De kleine graankorreltjes hebben een hoge voedingswaarde, bevatten veel proteïne en maar weinig vet en koolhydraten. Bijkomend voordeel: uw gasten met een glutenvrij dieet mogen het ook eten.

Kleurrijk

Om uw gerechten met quinoa - naast lekker en gezond - ook een lust voor het oog te maken kiest u voor kleurrijke quinoa, gespot tijdens Horecava 2016. De biologische en fair trade quinoa van GreenAge is er in de bekende witte variant, maar ook donkerrood en zwart. Deze kleuren zijn overigens puur natuur en zorgen direct voor nog meer gezonde voedingsstoffen. De rode quinoa bekent kleur door een rood vliesje, de zwarte door een extra antioxidant.

In de keuken

Als u in de keuken aan de slag gaat met de verschillende soorten quinoa is het goed om te weten dat de rode quinoa wat steviger en krokanter van structuur is. De rode korrels geven een prachtig contrast in een groene salade. Zwarte quinoa is het krokantst en heeft een meer uitgesproken, nootachtige smaak. Gebruik het in gerechten als vervanger van rijst of andere granen.

Shop de quinoa’s van GreenAge »


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Zwarte quinoa biologisch, zak 1 kg 

Zwarte quinoa biologisch, zak 1 kg 

Bekijk product
Quinoa mix biologisch, zak 1 kg 

Quinoa mix biologisch, zak 1 kg 

Bekijk product

Meer talks voor jou