In de keuken

Kijk terug: livestream met Jan Sobecki vanuit Foodyard Amsterdam


Op maandag 12 juni was tweesterren-chef Jan Sobecki te gast in Foodyard Amsterdam. Voor Foodyard een primeur, maar ook voor Jan zelf, die voor het eerst - én voor het oog van de camera - een sessie verzorgde. Via een livestream op Facebook kon een groot publiek meekijken naar Jan en zijn team.

Chef Sobecki’s filosofie is less is more. Zijn minimalistische, klassieke gerechten zijn veelal heel basic. Daar staat tegenover dat hij des te meer aandacht schenkt aan de totaalbeleving die hij zijn gasten wil bieden. “Ik zie mezelf niet zozeer als een inspirerende chef”, vertelt Jan. “Ik ben er zelf ook nog niet, maar vind het heel leuk om met een jong publiek te delen wat ik in mijn jaren als chef al heb geleerd.”

Benieuwd naar het hele verhaal en de tips die Sobecki tijdens de twee uur durende sessie weggeeft? Kijk dan de livestream terug, hier of op onze Facebook-pagina.

Sessie in het kort

Bekijk je liever een beknopte versie? Bekijk dan hier de compilatievideo van de sessie met Sobecki »

Anne van Vlaenderen
Eindredacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.