Volgende session: Foodyard Market 2024

Verrassen met vegetarisch: 3 recepten

2 min ■ Blog ■ 7 februari 2019

Verrassen met vegetarisch: 3 recepten

Steeds meer gasten kiezen voor minder vlees en meer groenten op het bord. Dat is geen hype, maar een duurzame ontwikkeling. Het aantal vegetariërs en flexitariërs neemt nog altijd toe, dus is het zaak dat de horeca in beweging komt. Vega mag prominenter op de kaart. Culinair adviseur Jordy Middelbosch deelt daarom een drietal originele recepten voor vegetarische gerechten die ook nog snel bereid zijn.  

Komkommer-limoengazpacho met bruscetta

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Komkommer
  • Limoensap
  • Gin
  • Tomaten
  • Radijs
  • Olijfolie
  • Brood
  • Knoflook
  • Salad Pea cress
  • Cocktailfoam lime-mint

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer en verwerk in de blender tot een soep. Voeg vers limoensap en een scheutje gin toe en breng op smaak met peper en zout. Top af met cocktailfoam.
  2. Snijd de tomaten en marineer in olijfolie, peper en zout. 
  3. Gril een snee brood en wrijf in met knoflook. Top af met de tomatenmix en garneer met dunne plakjes radijs en cressen.

Biet met schorseneren en crème van burratta

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Sous-vide gegaarde gele biet
  • Aceto balsamico dark cherry
  • Burratta
  • Sous-vide gegaarde schorseneren
  • Groentevellen biet 
  • Tomatencrumble

Bereidingswijze

  1. Glaceer de gele bieten met aceto balsamico.
  2. Draai de burratta in de keukenmachine tot een crème.
  3. Wikkel de schorseneren in groentevellen en frituur ze.
  4. Maak het bord op met in het midden de biet, daaromheen de schorseneren en ertussen toefjes burratte crème. Top af met de tomatencrumble.

Pompoenrisotto met Oudwijker Fiore

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Pompoen
  • Ras el hanout
  • Gele en groene courgette
  • Risotto rijst
  • Groentebouillon
  • Fiore
  • Salad Pea cress

Bereidingswijze

  1. Bestrooi stukjes pompoen met ras el hanout en rooster in de oven.
  2. Bak stukjes pompoen en stukjes gele en groene courgette in de pan en voeg risottorijst toe. 
  3. Schenk steeds een beetje groentebouillon bij.
  4. Voeg op het laatste moment de fiore toe en laat deze meesmelten.
  5. Maak het bord op met de risotto en de geroosterde pompoen. Garneer met eetbare bloemen

Aan de slag met jouw vega menukaart? Bekijk het assortiment in de vega shop van Bidfood »


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community

Gerelateerde academies

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken