1 min ■ Blog ■ 22 maart 2016
Van steeds meer ‘volwassen’ groenten is tegenwoordig ook een kleine variant beschikbaar. Baby-, mini-, en microgroenten zijn dan ook ongekend populair. Meestal speciaal gekweekt om klein te zijn, maar soms ook jong geoogst voordat ze uitgroeien tot hun gebruikelijke formaat. Even voedzaam, maar vaak delicater van smaak.
Veel minigroenten komen uit Bothaville in Zuid-Afrika. Op het landgoed vlakbij Johannesburg worden maar liefst vijftien soorten geteeld. De Zuid-Afrikaanse zon, zanderige leemgrond en constante aanvoer van rivierwater zorgen voor de ideale omstandigheden voor de teelt van ‘baba groente’. (Baby groenten op zijn Zuid-Afrikaans.) Er wordt met de hand geoogst en gesorteerd zodat de tere planten niet beschadigen.
In de keuken en op het bord kunnen minigroenten op veel manieren worden ingezet. In zijn geheel zijn ze uiteraard het leukste, als decoratief onderdeel van een gerecht. Maar ook gevuld als borrelhapje of bijgerecht doen minigroenten het megagoed.
Onze groentewinkel is tot de nok gevuld met bijzonder groente- en fruitsoorten, waaronder een heleboel minigroenten.
Bekijk de minigroenten in de webshop »
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken