Volgende session: Foodyard Market 2024

Vier het mosselseizoen

2 min ■ Blog ■ 29 juni 2016

Vier het mosselseizoen

Steeds meer horecagasten kiezen liever voor gerechten zonder vlees. Met de start van het mosselseizoen bevelen wij daarom de mossel van harte aan als alternatief. De zilte schaaldieren zijn gezond, komen van Hollandse zeebodem en zijn bovendien een duurzame keuze. Danielle Westerweel, marketeer bij mosselleverancier Krijn Verwijs, weet er alles van.

Lekker en gezond

“Bij Krijn Verwijs zijn we misschien een tikkeltje bevooroordeeld, maar wij denken dat mosselen het allerlekkerste is dat er bestaat.” Daarnaast zijn mosselen ook nog eens heel gezond: ze bevatten weinig vet, maar des te meer eiwitten, mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. “Het beetje vet dat er in zit is ook nog eens gezond vet, omdat het uit onverzadigde vetzuren bestaat. Kortom: mosselen zijn het perfecte onderdeel van een lekker en gezond gerecht!”


Van boot tot bord

“Nadat we de mosselen in Yerseke hebben gevangen worden ze ongeveer één dag verwaterd. Dat houdt in dat ze moeten rusten om zand en andere vuiltjes kwijt te raken. Daarna worden de mosselen direct verpakt. Dat proces duurt ongeveer één uur. Wanneer Bidfood ze begin van de middag bij ons besteld kunnen ze dezelfde dag nog bij Bidfood geleverd worden.” Zo kunnen de verse mosselen de volgende dag al op het bord van uw gast belanden.

Seizoensproduct

Veel mensen zien mosselen als een typisch seizoensproduct. “Wat velen niet weten is dat het mosselseizoen van juli tot en met half april in het jaar erop loopt. In Nederland houdt men zich vaak aan het credo ‘mosselen eten als de ‘r’ in de maand is’. Maar mosselen eten als de ‘r’ in het seizoen is, dus zomer, herfst en winter, zou beter passen.”

Verras met mosselen

Naast het traditionele mosselpannetje zijn er zoveel andere manieren om uw mosselen te bereiden en presenteren. “Een goed voorbeeld is Mossel en Gin in Amsterdam. Zij serveren mosselen met een saus van roquefort en venkel, mosselen op Thaise wijze in kokoscurry en een chili met mosselen en chorizo. Mosselen worden hier op een hele vernieuwende manier geserveerd wat resulteert in een enorm succes.”

Shop een verscheidenheid aan mosselen in de webshop »



Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Mosselen imperial bodemcultuur MSC, bak 2 kg 

Mosselen imperial bodemcultuur MSC, bak 2 kg 

Bekijk product
Mosselgroenten met peen, zak 1 kg 

Mosselgroenten met peen, zak 1 kg 

Bekijk product
Sauvignon & Vermentino 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Sauvignon & Vermentino 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community