De vegetarische revolutie

De vegetarische revolutie

Geplaatst op 11 april 2017

Chef en conceptmaker Paul Bom, van De Vegetarische Slager, pleit voor een vleesarme toekomst. “Op dit moment overeten mensen zich. De helft van het voedsel bestaat uit dierlijk eiwit. Dit is niet nodig en niet goed voor je”, zegt Paul. Met een nieuwe generatie vlees- en visvervangers (of in de woorden van Paul: vleesch) biedt De Vegetarische Slager uitkomst.

Geen hoofdrol voor vlees

“Ik hoop dat vlees in de toekomst geen hoofdrol meer heeft op de menukaart”, zegt Paul. “Groenten nemen binnen een gerecht een prominentere rol in, waarbij vlees alleen nog als smaakmaker dient. Vergelijk vlees met kaviaar. Het is de garnering voor een gerecht. Werken met groenten is voor chefs ook veel uitdagender, het vereist veel meer creativiteit. Een biefstuk bak je en that’s it.”

Culinaire producten

“Wij hebben een breed assortiment met zowel kant-en-klaar producten als ingrediënten. Voor restaurants is dit dé uitkomst”, zegt Paul. “Onze basisproducten en ingrediënten bieden chefs alle ruimte om schwung te geven aan hun gerechten. Zo moeten zij aan het vleesch nog smaak toevoegen, door het bijvoorbeeld te pekelen of in het zuur te zetten. Een chef die het in zijn vingers heeft, creëert met een zuurtje, een bittertje, een krokantje en vleesch van De Vegetarische Slager een verrassend en smaakvol gerecht.”


Zelf aan de slag met de producten van De Vegetarische Slager?
Bekijk het aanbod in de webshop »

Vega/vegetarisch

Deze blogs vind je misschien ook interessant