Volgende session: Foodyard Market 2024

De vegetarische revolutie

1 min ■ Blog ■ 11 april 2017

De vegetarische revolutie

Chef en conceptmaker Paul Bom, van De Vegetarische Slager, pleit voor een vleesarme toekomst. “Op dit moment overeten mensen zich. De helft van het voedsel bestaat uit dierlijk eiwit. Dit is niet nodig en niet goed voor je”, zegt Paul. Met een nieuwe generatie vlees- en visvervangers (of in de woorden van Paul: vleesch) biedt De Vegetarische Slager uitkomst.

Geen hoofdrol voor vlees

“Ik hoop dat vlees in de toekomst geen hoofdrol meer heeft op de menukaart”, zegt Paul. “Groenten nemen binnen een gerecht een prominentere rol in, waarbij vlees alleen nog als smaakmaker dient. Vergelijk vlees met kaviaar. Het is de garnering voor een gerecht. Werken met groenten is voor chefs ook veel uitdagender, het vereist veel meer creativiteit. Een biefstuk bak je en that’s it.”

Culinaire producten

“Wij hebben een breed assortiment met zowel kant-en-klaar producten als ingrediënten. Voor restaurants is dit dé uitkomst”, zegt Paul. “Onze basisproducten en ingrediënten bieden chefs alle ruimte om schwung te geven aan hun gerechten. Zo moeten zij aan het vleesch nog smaak toevoegen, door het bijvoorbeeld te pekelen of in het zuur te zetten. Een chef die het in zijn vingers heeft, creëert met een zuurtje, een bittertje, een krokantje en vleesch van De Vegetarische Slager een verrassend en smaakvol gerecht.”


Zelf aan de slag met de producten van De Vegetarische Slager?
Bekijk het aanbod in de webshop »


Larissa van den Bosch
Larissa van den Bosch

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik me graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Meer talks voor jou

Topics in de community