Volgende session: Foodyard Market 2024

Haal meer uit jouw zaak met live muziek

2 min ■ Blog ■ 21 juli 2017

Haal meer uit jouw zaak met live muziek

Steeds meer horecazaken merken dat live muziek een belangrijke bijdrage levert aan een gezellige avond uit. Het zorgt niet alleen voor een sfeervolle ambiance, eten smaakt ook beter wanneer de juiste muziek op de achtergrond klinkt.

Intense smaken

Een gerecht op smaak brengen doe je niet alleen met peper en zout. De muziek die je onder het eten hoort, heeft invloed op wat je proeft. Dit blijkt uit onderzoek van Charles Spence, hoogleraar en experimenteel psycholoog aan de Oxford University. Volgens zijn onderzoek proeven we met onze zintuigen in plaats van onze mond. Combineer een bepaald muziekinstrument met bijpassend eten en de smaak wordt automatisch beter. Zo blijkt dat zoete smaken worden versterkt door klassieke muziek. Ook hogere tonen worden veelal geassocieerd met zoete en zure etenswaren, terwijl lagere tonen vaker gepaard gaan met bittere en umami smaken. Langzame muziek kan ervoor zorgen dat smaken langer in de mond blijven en snelle muziek doet juist het tegenovergestelde.

Tips en tricks

  • Stem de live muziek af op de doelgroep van jouw zaak;
  • Breng de live muziek onder de aandacht. Zorg dat mensen op de hoogte zijn als er in jouw horecazaak een artiest of band optreedt;
  • Wijn en andere dranken komen exclusiever over op gasten als zij ondertussen naar klassieke muziek luisteren;
  • Zorg ervoor dat gasten elkaar nog wel kunnen verstaan.

Plugify

Dankzij Plugify is het nu heel eenvoudig om artiesten te vinden die in jouw zaak een optreden kunnen verzorgen. Op de online community boek je alle soorten artiesten in een handomdraai. Van pianisten tot jazzbands en van solisten tot singer-songwriters. Elke artiest of band heeft een profiel met video’s, zodat je weet wat je in huis haalt. Prijzen worden overzichtelijk weergegeven en je kunt gemakkelijk persoonlijk contact opnemen met de artiest.

Als klant van Bidfood kun jij voor de laagste prijs jouw zaak betoveren met de charme van een muzikaal optreden.
Bij het boeken van artiesten via Plugify ontvang je 5% korting. Bekijk jouw voordeel »


Larissa van den Bosch
Larissa van den Bosch

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik me graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Meer talks voor jou

Topics in de community