Volgende session: Foodyard Market 2024

De meerwaarde van non-food

2 min ■ Blog ■ 24 februari 2017

De meerwaarde van non-food

Brasserie Buitenhuis roept een heerlijk vakantiegevoel op. Het is er casual, open en ontspannen. Op het terras aan het water is er altijd wel iets te doen. De stoere borden en serveerplanken dragen bij aan de sfeer van buiten. Eigenaar Bob Meijer over de meerwaarde van non-food.

Heerlijk buitengevoel

Brasserie Buitenhuis geeft een gevoel van vrijheid, of je nu binnen of buiten zit. Het heerlijke buitengevoel wordt versterkt door de keuze voor robuust non-food. “We werken veel met hout”, vertelt eigenaar Bob Meijer. “Sommige gerechten serveren we op de dikke planken van Twents hout. Daar hebben we ons eigen logo in gebrand. Hetzelfde geldt voor de houten bakjes voor peper, zout, suiker en servetten. Die zien er stoer uit en bovendien houden ze de boel een beetje bij elkaar. Werk je met losse suikerzakjes, peper- en zoutstellen, dan wordt het buiten al snel een rommeltje.”



Stoer en rustiek

Ook het donkere servies van Rustico brengt veel sfeer in de brasserie. Bob: “Je krijgt de indruk van donker natuursteen. Het is stoer en rustiek tegelijk. Daarnaast is het contrast tussen het zwart van het servies en de kleuren van het eten echt heel mooi. Niet alles hoeft er even gelikt uit te zien. Veel accessoires komen van Marktplaats of de rommelmarkt”, zegt Bob. “Die zien er heel casual uit, waardoor de gast zich extra op zijn gemak voelt. Hetzelfde geldt voor onze Durlex-glazen. Daar schenken we de koffie en thee in. Die glazen geven een heel huiselijk gevoel. De melk komt er in kleine flesjes bij. Het is laagdrempelig, herkenbaar, knus en gezellig.”



Inspiratie in Tilburg

Bob en zijn compagnon hebben behalve Brasserie Buitenhuis nog vier restaurants. Elke locatie ligt ver verwijderd van het drukke stadsleven; dicht bij het water en midden in de natuur. De keuze voor non-food ging in overleg met Peter van den Corput, non-food specialist van Deli XL. “Hij is bekend met ons concept”, vertelt Bob. “Peter weet dat we dicht bij de natuur willen blijven staan en onze gasten het gevoel willen geven dat ze op vakantie zijn. Toen wij begonnen met Brasserie Buitenhuis heeft Peter ons meegenomen naar de showroom in Tilburg. Om inspiratie op te doen en te sparren over verschillende ideeën. Zo kom je samen op de mooiste vondsten.”


Ontdek meer tips, trends en nieuw non-food in de webshop »


Larissa van den Bosch
Larissa van den Bosch

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik me graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Meer talks voor jou