3 min ■ Blog ■ 8 november 2021
De realiteit van de horeca: een hoge werkdruk en altijd tekort aan tijd en bekwaam personeel. Zeker na corona. Soms zie je tussen de bonnen het bord niet meer. Dan is het zaak om iedere minuut van de dag goed te benutten. Pastridor deelt 6 tips om tijd te winnen in de keuken en deelt twee lunchgerechten die jou en je team daarbij kunnen helpen.
Bereid zoveel mogelijk voor. Dit scheelt enorm in handelingen en stress tijdens piekmomenten. Snijd en was bijvoorbeeld alle groenten op voorhand. Ook een schone werkplek waar alles een vaste plaats kent en detailkennis van de gerechten op de menukaart zorgen dat je tijdens piekmomenten snel kunt schakelen en dezelfde kwaliteit blijft leveren. Pastridor’s voorgesneden SANDWINO'S in trendy smaken, zijn drie dagen houdbaar in de koeling, waardoor ze ideaal zijn voor een goede mise-en-place.
Naast een goede mise-en-place-lijst is ook je keukenrouting essentieel. Kijk eens naar de indeling van je keuken: is deze optimaal ingericht? Kun je het aantal loopmeters van je personeel beperken door de volgorde van de stations aan te passen? Of kun je de koeling of opslag dichterbij plaatsen? Hoe slimmer de routing in de keuken, hoe efficiënter en sneller je werkt.
Bedenk bij het maken van je menukaart uit hoeveel handelingen de bereiding van een gerecht maximaal mag bestaan. Een duidelijke regel hierbij is: keep it simple! Meer stappen betekent meer werk in de keuken en meer wachttijd voor je gast. Vooral als je te weinig personeel hebt, kan deze tip je helpen om tijd te besparen.
Bespaar een hoop tijd door slim gebruik te maken van convenience producten. De producten die tegenwoordig op de markt komen zijn veelal van hoge kwaliteit en vaak niet meer te onderscheiden van homemade. Precies daarom voert Pastridor een brede range aan premium “Quick ’n Easy” bake-off broden. Heerlijk brood met korte afbaktijen of al kant-en-klaar. Zo kunnen onze authentieke, PLUS Stokbroden direct uit de vriezer in slecht 5 minuten worden afgebakken. En hoef je onze voorgesneden SANDWINO'S - in vele on-trend smaken zoals herbs, chili, wholegrain, sun bun - alleen te ontdooien.
Bij sommige klusjes in de keuken kun je ook je personeel in de bediening betrekken. Laat ze bijvoorbeeld de verse groente wassen en snijden of meehelpen met de finishing touch: denk aan de laatste kruiden als topping toevoegen. Het bereiden van Pastridor’s PLUS Stokbroden s & SANDWINO brood is zo eenvoudig, dat ook bedienend personeel dit kan bereiden, zonder kwaliteit te verliezen. Een kind kan de was doen.
Met de huidige technologie bestaat er voor diverse bereidingswijzen in de keuken een hulpmiddel dat deze handeling van je kan overnemen. Zo zijn er warmhoudkasten die - zonder ernaar om te kijken - pulled chicken tot perfectie garen. Ook is er een apparaat dat groenten, vis of vlees sous-vide bereidt. Je hoeft alleen nog maar de juiste kruiden en marinade toe te voegen, de machine doet de rest.
Wat zijn jouw tips om tijd te besparen in de keuken? Deel ze in de Foodyard Community »
Redacteur Foodyard
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken