Volgende session: Foodyard Market 2024

Ga voor een margerijke drankenkaart op het terras

2 min ■ Blog ■ 25 juni 2020

Ga voor een margerijke drankenkaart op het terras

Het terras is deze zomer meer dan ooit de plek waar de omzet vandaan moet komen. En de meeste marge is natuurlijk te pakken op de dranken. Een margerijke drankenkaart voor het terras mag dus niet ontbreken. Met deze dranken bied jij je gasten een origineel en smakelijk aanbod terrasdranken.  

1. Homemade limonades

Met een huisgemaakte limonade kun je je onderscheiden. Je kunt je gasten (eventueel naast het aanbod van de standaard frisdranken) verrassen met deze zelfgemaakte limonade. Smaken als citroen, rood fruit en ice tea zullen altijd goed scoren. Eventueel kun je het drankje zelfs serveren met een karafje water, zodat gasten de limonade naar eigen voorkeur minder zoet of sterk van smaak kunnen maken.

2. (Alcoholvrije) cocktails 

Als één drankje het goed doet op een zwoele zomeravond, dan is het wel de cocktail. Voor gasten die hun alcoholinname wat willen terugdringen (en dat zijn er steeds meer), biedt de alcoholvrije cocktail een perfect alternatief. Met cocktails en mocktails bied je je gasten een exclusief drankje en blijven ze langer zitten, waardoor uiteindelijk de gemiddelde besteding per gast omhoog zal gaan. Bijkomend voordeel van cocktails en mocktails: wanneer je ze op fotogenieke wijze serveert, is de kans groot dat gasten er een foto van zullen maken en op social media zullen zetten. Dat is weer mooi meegenomen!

3. Koffiespecialiteiten

Onderschat de koffiespecialiteiten niet. Bij veel gasten blijft het kopje koffie de grote favoriet onder de dranken. Daarnaast valt er ook binnen het koffiesegment genoeg variatie aan te bieden. Een echte terrastopper zijn natuurlijk de iced coffee’s. Zeker wanneer je deze presenteert met een flinke toef slagroom en een topping, kun je hier flink wat marge op pakken. 

Aan de slag met je drankenkaart? Bekijk alle benodigdheden voor de lekkerste cocktails in de webshop van Bidfood »
 


Rianne van Vulpen
Rianne van Vulpen

Redacteur Foodyard

Meer talks voor jou

Topics in de community

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken