Margemaker: wijnen uit Oost-Europa

Margemaker: wijnen uit Oost-Europa

Geplaatst op 21 oktober 2015

Voor de laatste culinaire trends moeten we in Oost-Europa zijn. Daar is men al generaties aan de gang met traditionele recepten, lokale ingrediënten, fermenteren en vinificatie. En op dat laatste (vinificatie betekent wijn maken) zoomen wij graag even in.

Comeback

Bij Oost-Europese wijn trek je misschien vragend een wenkbrauw op. Maar heel wat Oost-Europese landen hebben een traditionele wijncultuur die terugvoert tot de Romeinse tijd. Er groeien interessante druivenrassen en het klimaat is heel geschikt voor wijnbouw. Met het communistische regime begon het verval. Wijngaarden werden door de staat onteigend en familiebedrijven werden staatsbedrijven. Na de val van Het IJzeren Gordijn zetten oude familiebedrijven hun zaak weer voort. Dankzij nieuwe technieken en oude kennis maken Oost-Europese wijnen een comeback.

Terug op de (wijn)kaart

Nu er flink gemoderniseerd wordt, komen er weer kwaliteitswijnen uit landen als Hongarije en Roemenië. Wijnen die bovendien heel betaalbaar zijn. Deze prijs-kwaliteit verhouding maakt van Oost-Europese wijnen een goede margemaker. Niet gek dus dat in de Nederlandse horeca Oost-Europese wijnen weer op de kaart staan.

Voor wijnen uit alle windstreken kun je terecht in onze nieuwe wijn winkel »

Cava brut reserva 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Cava brut reserva 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product
Banyuls cuvée la galline 2004, fles 75 cl 

Banyuls cuvée la galline 2004, fles 75 cl 

Bekijk product

Deze blogs vind je misschien ook interessant