Volgende session: Foodyard Market 2024

Recept: cocktail met Bobby's gin en theelikeur

1 min ■ Blog ■ 18 maart 2016

Recept: cocktail met Bobby's gin en theelikeur

Een aanwinst voor op de cocktailkaart maar ook geschikt als aperitief: deze cocktail van theesommelier en bartender Robert Schinkel op basis van Bobby’s gin, sinaasappel en Ceylon thee.

“Bobby’s gin heeft een Aziatisch tintje door hints van kruidnagel en citroengras. Daardoor combineert deze goed met limoen en de pure Ceylon thee. Alles bij elkaar vormt het een heerlijk aperitief, dat de eetlust bevordert,” vertelt Robert.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Bobby's Gin
  • Sinaasappel
  • Tonic
  • Pekoe theelikeur Ceylon
  • Ceylon thee

Bereidingswijze

Zet Ceylon thee en laat afkoelen. Vul een tumbler met ijsklontjes. Giet Bobby’s gin, theelikeur van Ceylon en Ceylon thee over het ijs. Top af met tonic en garneer met zest van sinaasappel.

Inspiratie voor de drankenkaart uitwisselen met vakgenoten? Dat kan in onze Foodyard Community »


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Bobby's Schiedamse dry gin 42%, fles 70 cl 

Bobby's Schiedamse dry gin 42%, fles 70 cl 

Bekijk product
Perssinaasappels, doos 15 kg 

Perssinaasappels, doos 15 kg 

Bekijk product
Indian tonic 50 cl per fles, tray 8 flessen 

Indian tonic 50 cl per fles, tray 8 flessen 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken