Aan de bar

Wijn bij asperges: 3 combinaties


Half april opende het aspergeseizoen en begonnen jouw gasten de kaart af te speuren naar het witte goud. Inmiddels staan asperges vast en zeker prominent op het menu. (Niet? Doe dan inspiratie op met deze aspergerecepten.) Maar heeft jouw wijnkaart gelijktijdig een update gekregen? We tippen drie wijnen die perfect passen bij asperges.

Traditioneel

De asperge heeft een kenmerkende delicate smaak. Het is daarom zaak een bijpassende wijn te kiezen die niet overheerst maar de asperge juist complementeert. Een klassiek aspergegerecht met geklaarde boter, ham en ei wordt traditioneel geserveerd met een Pinot Blanc. Die van Heim uit de Elzas is opwekkend fris en heeft een aangename afdronk. 

Heim Pinot Blanc bestellen bij Bidfood »

Hollands

Bij een oer-Hollandse groente ook een wijn van Hollandse bodem schenken? Hoeve Nekum in Zuid-Limburg biedt uitkomst. Wijngoed Hoeve Nekum ligt in het oudste wijnbouwgebied van Nederland en produceert een zuivere Rivaner die licht verteerbaar is. Heerlijk als aperitief, maar ook uitstekend bij asperges. 

Rivaner van Hoeve Nekum bestellen bij Bidfood »

Naturel

Ten slotte tippen we een Spaanse Verdejo van Bio Menade die op natuurlijke wijze wordt geproduceerd. Natuurlijke wijn betekent: geen toegevoegde sulfiet en geen kopergebruik in de wijngaard. Deze wijn is volumineus met een mooie balans en zuiverheid. Een smakelijke combinatie met asperges, of bij verfijnde visgerechten. 

Bio Menade Verdejo bestellen bij Bidfood »


Anne van Vlaenderen
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.


Norte sur Chardonnay 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product

Sole Feteasca regale 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product

Hoeve Nekum Rivaner 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product

Heim Pinot blanc imperial 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product

Bio Menade Witte wijn nosso, fles 75 cl 

Bekijk product

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant