1 min ■ Blog ■ 7 september 2016
De vijfde smaak umami geeft diepgang aan gerechten. Naast zoet, zuur, bitter en zout is het dus interessant om umami-smaken aan een gerecht toe te voegen. Umami staat erom bekend om smaken te intensiveren, omdat het de speekselaanmaak versterkt. Maar welke producten bevatten nu de umami-smaak? Luc Hoornaert, specialist in Japanse smaken, tipt een aantal umami-rijke producten.
Kaiso (Japanse zeewiersalade): maak de kaiso aan met een komkommer-sesam dressing en serveer als bijgerecht.
Ansjovis uit Cantabrië: fruit de ansjovis in olijfolie en gebruik als basis voor uw tomatensaus.
Parmigiano Reggiano: serveer brokken Parmezaanse kaas bedruppeld met truffelhoning.
Kennis en inspiratie uitwisselen met vakgenoten? Dat kan in onze Foodyard Community »
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken