Volgende session: Foodyard Market 2024

3 bereidingen met snijboon door Gijs Kemmeren

2 min ■ Blog ■ 13 september 2019

3 bereidingen met snijboon door Gijs Kemmeren

Foodyard goes veggie! De komende weken inspireren we je elke vrijdag met drie verschillende bereidingswijzen van één groente. Nadat chef Gijs Kemmeren vorige week aan de slag ging met rettich, laat hij je deze keer zien hoe je drie bijzondere bereidingen maakt met snijbonen. 

1. Snijboonolie

Ingrediënten

Bestel de ingrediënten »

  • 1 kilo snijbonen
  • 3 liter zonnebloemolie 
  • 1 bos peterselie

Bereiding

  1. Gebruik voor dit recept bij voorkeur enkel de resten van het juicen van snijbonen. In het geval dat je dit recept op basis van onbewerkte snijbonen maakt, cutter deze eerst fijn met behulp van een keukenmachine. (Het resultaat zal hierdoor niet volledig hetzelfde zijn.)
  2. Hak de peterselie grof.
  3. Plaats alle ingrediënten samen in een kookpan.
  4. Verwarm op laag vuur tot 80°C.
  5. Neem een staafmixer en puree het geheel.
  6. Giet direct op een doek om de vaste delen van olie te scheiden.
  7. Plaats de olie 24 uur in de koelkast.
  8. Verplaats de olie de volgende dag naar de vriezer en vries 24 uur.
  9. Het water zakt naar onderen en bevriest tot een ijsklont, terwijl de olie dikker wordt maar niet bevriest.
  10. Schep de olie van het bevroren water.
  11. Bewaar de olie in de koeling of vriezer tot gebruik.

3. Snijboon hangop

Ingrediënten

Bestel de ingrediënten »

  • 1 liter yoghurt 
  • 300 ml snijbonensap 
  • Honing
  • Citroenrasp

Bereiding

  1. Hang de yoghurt een nacht uit in de koeling. 
  2. Voeg snijbonensap toe en hang wederom een nacht uit.
  3. Breng op smaak met honing en citroenrasp.

3. Snijboonspaghetti

Ingrediënten

Bestel de ingrediënten »

  • 1 kilo snijbonen
  • Zout

Bereiding

  1. Verwijder de verharde uiteinden van de snijboon.
  2. Snijd dunne linten van de snijboon met behulp van een mandoline.
  3. Maakt met behulp van een sapcentrifuge sap van de resten snijboon.
  4. Verwarm de linten op laag vuur met een beetje olie.
  5. Blus af met snijbonensap of een beetje water.
  6. Breng op smaak met zout.
  7. Serveer direct.

Wil je meer bijzondere groentebereidingen van Gijs Kemmeren zien? Bekijk alle video's » 


Rianne van Vulpen
Rianne van Vulpen

Redacteur Foodyard

Meer talks voor jou

Topics in de community

Gerelateerde academies