Volgende session: Foodyard Market 2024

Dessert diversiteit: café gourmand

2 min ■ Blog ■ 19 september 2017

Dessert diversiteit: café gourmand

Het dessert anno 2017 is exclusief en kleurrijk. Bijzondere smaakcombinaties vieren hoogtij en ook in de laatste gang van het diner spelen groenten vaker een (hoofd)rol. In deze serie delen wij vier dessert recepten waarmee je zeker indruk maakt. Hieronder vind je het recept voor café gourmand met vier smakelijke onderdelen. Ook in deze serie: een dessert van pastinaak en aardpeer, een spoom 2.0 en een sweet 'cheeseburger' in de vorm van een macaron, geserveerd met een vanilla milkshake.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Voor de salted caramel brownie met chocolade mousse
  • 10 stukjes brownie
  • Alsa chocolade mousse
  • Voor het ijshoorntje met tiramisu-mousse en koffie roomijs
  • 10 pidy ijshoorntjes
  • Alsa Tiramisu
  • Carte D’Or koffie roomijs
  • Didess chocolade sponge cake
  • Voor de basilicum panna cotta
  • Alsa Panna Cotta
  • Aardbeiengel
  • Voor de koffie macaron
  • 20 koffie macarons
  • Alsa Tiramisu
  • Voor de chocolade worst
  • 190 g pure chocolade
  • 75 g boter
  • 150 g geroosterde hazelnoten gehakt
  • 150 g chocolade muffin kruimels
  • 185 g blauwe rozijnen

Bereidingswijze salted caramel brownie met chocolademousse

  1. Neem een stukje brownie.
  2. Klop de Alsa chocolade mousse op.
  3. Spuit wat mousse op de brownie.

Bereidingswijze ijshoorntje met tiramisu-mousse en koffieroomijs

  1. Klop de Alsa Tiramisu op.
  2. Spuit deze een beetje in de ijshoorntjes, tot net onder de rand.
  3. Schep met een ijslepel kleine balletjes op de hoorntjes.
  4. Garneer met de sponge cake.

Bereidingswijze basilicum panna cotta

  1. Maak de Alsa Panna Cotta, en laat in de melk een paar takjes basilicum mee trekken.
  2. Giet de panna cotta in kleine savarin vormpjes en vries deze aan. Haal ze daarna uit de vorm en laat ze langzaam ontdooien. Leg ze vervolgens op een rond koekbodempje.
  3. Spuit wat aardbeiengel in het midden en garneer af.

Bereidingswijze koffie macaron

  1. Klop de Alsa Tiramisu op.
  2. Spuit wat van de mousse op een van de helften van de macaron en druk de andere helft er bovenop.

Bereidingswijze chocolade worst

  1. Smelt de chocolade en de boter.
  2. Meng de rest van de ingrediënten door het mengsel.
  3. Oprollen in aluminiumfolie en op laten stijven.
  4. Voor een leuk effect, haal de worst door de poedersuiker en doe er een touwtje om.
  5. Snijd schuin weg, zodat je de vulling goed ziet.

Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Mini cornets traiteur bladerdeeghoorntjes 7 x 3,1 x 2,8 cm, doos 112 stuks 

Mini cornets traiteur bladerdeeghoorntjes 7 x 3,1 x 2,8 cm, doos 112 stuks 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community