Volgende session: Foodyard Market 2024

Dessert diversiteit: spoom 2.0

2 min ■ Blog ■ 15 september 2017

Dessert diversiteit: spoom 2.0

Het dessert anno 2017 is exclusief en kleurrijk. Bijzondere smaakcombinaties vieren hoogtij en ook in de laatste gang van het diner spelen groenten vaker een (hoofd)rol. In deze serie delen wij vier dessert recepten waarmee je zeker indruk maakt. Hieronder vind je het recept voor een moderne spoom 2.0. Ook in deze serie: een dessert van pastinaak en aardpeer, een sweet 'cheeseburger' in de vorm van een macaron met vanilla shake en een café gourmand met panna cotta, een worstje van chocolade en een ijshoorntje met tiramisu.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Voor de geïmpregneerde aardbeien
  • 20 aardbeien
  • 75 g rode gin
  • 200 ml tonic
  • 100 ml prosecco
  • 50 g suiker
  • Limoenrasp
  • Voor het gedroogd melkschuim
  • 0,5 liter volle melk
  • 1 eetlepel glucose
  • Overige ingredienten
  • Didess tonic foam
  • Yuzu creme
  • Carte d’Or sorbet limoenijs
  • Limoen cress

Bereidingswijze geïmpregneerde aardbeien

  1. Halveer de aardbeien.
  2. Meng de gin, tonic en prosecco en los daar de suiker in op.
  3. Voeg wat fijne rasp van limoen toe.
  4. Doe de aardbeien in een vacuümzak en impregneer ze met het vocht.
  5. Laat ze enkele uren in het vocht liggen zodat de smaak opgenomen wordt.

Bereidingswijze gedroogd melkschuim

  1. Verwarm de melk licht en los de glucose op.
  2. Schuim de melk op met behulp van een staafmixer.
  3. Schep het schuim eraf met behulp van fijne zeef en leg het op bakpapier.
  4. Droog het melkschuim in een droger op 60 graden Celsius, voor 3 tot 4 uur.

Opmaak

  1. Leg enkele halve aardbeien op een bordje.
  2. Schep er een bol Carte d'Or sorbet limoenijs bij.
  3. Spuit er wat yuzu crème en wat tonic schuim bij.
  4. Garneer met het gedroogde melkschuim en limoencress.

Marije Kuiper
Marije Kuiper
Foodyard redactie
Limoenen, doos 4,5 kg 

Limoenen, doos 4,5 kg 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community