Volgende session: Foodyard Market 2024

Zorgeloos de feestdagen door met deze drie recepten

2 min ■ Blog ■ 22 november 2017

Zorgeloos de feestdagen door met deze drie recepten

Begin deze week deelden we al zeven recepten van Jordy's keuken, om jou een stressvrije kerst te bezorgen. Stond daar nog geen recept tussen dat past bij jouw onderneming? Geen punt, we delen er gewoon nog een paar extra!

Met deze drie gerechten zet je een compleet kerstmenu op tafel, van starter tot dessert. Zo kom jij stressvrij de feestdagen door!

Sharing starter: Epoisses uit de oven

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Epoisses
  • Rozemarijn
  • Citroentijm
  • Kruidnagel
  • Knoflook
  • Bieten
  • Blanke rozijnen
  • Gin
  • Brood

Bereiding



Hoofdgerecht: Kip 'bonne femme'


Benodigdheden:

  • Piepkuiken van W&G (voorgegaard met citroen en tijm)
  • Shiitake
  • Mini bospeen
  • Zeeuwse klei aardappel
  • Streaky bacon
  • Amsterdamse uitjes
  • Doperwten creme (Jordy’s Keuken)
  • Tahoon cress (nootachtige smaak)'

Bereiding

  1. Gaar de kip 10 minuten op 200 graden, en snijd vervolgens in gewenste porties.
  2. Aardappel koken. Daarna uitsteken en bakken.
  3. Bak de shiitake in de boter.
  4. Karameliseer het spek met een beetje honing.
  5. Bak de wortelen en karameliseer ze met honing.
  6. Assemblereer het geheel op het bord.

Nagerecht: Bramencoulis

Benodigdheden:

  • Bramencoulis
  • Griekse yoghurt
  • Merengue
  • Amandelcrumble
  • Bramen
  • Vanille ijs
  • Munt
  • Bramenthee
  • 100 % chef foam kit
  • Soyalethisine

Bereiding

1. Schep de bramencoulis en Griekse yoghurt onder in het bord.
2. Kruimel de merengue eroverheen.
3. Strooi hier een klein beetje amandelcrumble over.
4. Verdeel de bramen erover.
5. Schep er een bolletje vanille ijs bij.
6. Maak vervolgens een crumble van merengue.
7. Leg hier een takje munt op; dat mag weer met kerst.
8. Werk het geheel af met bosvruchtenthee schuim. Dit schuim maak je met doam van bramenthee (1 liter thee (bramenthee), en 8 gram soyalectisine)


Marije Kuiper
Marije Kuiper
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community