Volgende session: Foodyard Market 2024

Trendy met groenten

2 min ■ Blog ■ 21 januari 2016

Trendy met groenten

Nog niet zo lang geleden bleef de rol van groenten beperkt tot anonieme side dish bij vlees of vis. Hoe anders is het nu. De vraag naar gezond eten inspireert chefs tot creatieve gerechten met een hoofdrol voor groenten. We zetten de drie belangrijkste trends op een rijtje.

1. Klein, kleiner, kleinst

Het aanbod van kleine groenten neemt nog steeds toe. Bovendien zijn de groenten gunstiger geprijsd dan voorheen. Mini groenten hoeven, in tegenstelling tot de grote variant, niet gesneden te worden en zien er daarom fantastisch uit op het bord. Ook zijn ze hierdoor nog voedzamer, omdat ze met schil bereid en opgediend kunnen worden.

2. Opvallende kleuren

Verrassen doet u niet alleen met het formaat van de groenten, maar zeker ook met de kleur. Veel groenten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Denk aan paarse spruitjes, roze chioggia bieten, gele oerpeen en roze meiraap. Door gekleurde groenten te gebruiken speelt u in op de beleving van de gast.


3. Natuurlijke superfoods

Vrijwel alle groenten zijn gezond, maar de ene soort is net iets gezonder dan de ander. Afgelopen jaar brak een aantal natuurlijke superfoods definitief door. Zo steeg de vraag naar avocado met maar liefst 34 procent! Die trend zet in 2016 door (zoals u ook kon lezen in het artikel Horeca trends 2016). Ook de kiwibes, blauwe bes, zoete aardappel en artisjok zijn populair. Andere supergezonde groente- en fruitsoorten staan op het punt van doorbreken. Kanshebbers zijn de honingbes, laurierblad, aardpeer, meiraap en zuring.

Populaire groenten in 2016


Wat is uw favoriete groente om mee te werken? Laat het ons weten via Twitter!


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie
Baby leaf mesclun gewassen zak 250 gr, kist 4 zakken 

Baby leaf mesclun gewassen zak 250 gr, kist 4 zakken 

Bekijk product
Zoete aardappelen, zak 2 stuks 

Zoete aardappelen, zak 2 stuks 

Bekijk product
Topinambour aardperen, doos 1 kg 

Topinambour aardperen, doos 1 kg 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community

Gerelateerde academies