Kek Delft: kleurrijke sappen en smoothies

Kek Delft: kleurrijke sappen en smoothies

Geplaatst op 11 juli 2018

De sappen en smoothies van Kek zijn een begrip in Delft. Veel gasten laten zich verleiden door de bijzondere presentaties. Al het fruit gaat op aan de sappen, smoothies, bowls en garnering, zodat Kek vrijwel geen eten verspilt.

Kek ademt sfeer, smaak, kleur en creativiteit. Neem alleen al de sap- en smoothiecorner bij de ingang, meer bar dan corner eigenlijk, vol verse groenten en fruitsoorten. We zien manden vol paprika’s, aubergines, sinaasappels, gember, ananas en meer. Bovenin hangen trossen bananen. Heel soms denken gasten dat ze die ook los kunnen kopen. “Dan staan ze met een handvol sinaasappels of trosje bananen voor de kassa”, lacht eigenaar Leonie Hulsemans. “Die rekenen we dan wel af ja, daar is de kassa op berekend.”

Gave presentaties

In de bar - met juicer en blender - maakt Kek haar razend populaire sapjes, shots, smoothies en smoothie-bowls, stuk voor stuk met instagram-waardige presentaties. “We bieden een aantal vaste sappen en smoothies”, legt Leonie uit. “Van ‘Just Apple’ tot onze ‘Tropical Tornado’ van roze pitaya, banaan, spinazie, avocado, maca, broccoli, tarwegras, mango, appel en spirulina. Veel verse groenten en fruit gaan op aan de sapjes, garnering en het eten, en laten we zien voor de versbeleving. Een mooi voorbeeld zijn krullen van komkommer, in onze Gin Tonics en salades. Daarvoor is de binnenkant van de komkommer te zacht, maar die gebruiken we dan weer voor onze Lean&Green sapjes.”


Tropical Tornado

Kek gebruikt diverse kekke glazen, waaronder weckpotjes. Het glaswerk wordt ter plekke opgemaakt, bijvoorbeeld met schijfjes limoen of ananasschijf als ‘deksel’. En sinds kort ook met herbruikbare bamboo rietjes, wat op jaarbasis een besparing oplevert van bijna 55.000 plastic rietjes. “De garnering is best bewerkelijk”, zegt Leonie. “Maar onze gasten vinden het prachtig. Die zien ons lopen met die versierde glazen en denken: hey, dat wil ik ook. Een ander voordeel is dat we bijna geen verspilling hebben. Vrijwel alles gaat op aan de garnering, de sap of de smoothie. De Tropical Tornado is een van onze toppers, terwijl ‘ie toch 5,95 euro kost. Dus ook al moet je iets meer moeite doen, je verdient er wel aan. Bovendien is het gewoon hartstikke leuk om zo creatief bezig te zijn.”


Juice packs

Daarnaast bespaart Kek ook weer tijd met de koelverse juice packs van Açai Fine Fruits Club, te bestellen via Bidfood. “Daar maken we onze smoothies van, met sap of amandelmelk”, vertelt Leonie. “Voor de Tropical Tornado gebruiken we zowel een groene als roze pack. Die schenken we gelaagd in het glas, voor een unieke kleurcombinatie.” De garnering van vers fruit draagt nog eens bij aan de beleving en is een goede manier om waste tegen te gaan. Leonie: “Ben je een beetje creatief, dan maak je echt de mooiste creaties!”

Shop de juice packs van Açai Fine Fruits Club »

Passiefruit, doos 2 kg 

Passiefruit, doos 2 kg 

Bekijk product
Biologische berry mix 120 gr per sachet, doos 40 sachets 

Biologische berry mix 120 gr per sachet, doos 40 sachets 

Bekijk product
Pitahaya, per stuk 

Pitahaya, per stuk 

Bekijk product
Lychees, beker 2 kg 

Lychees, beker 2 kg 

Bekijk product

Deze blogs vind je misschien ook interessant