Volgende session: Foodyard Market 2024

Social media tools voor de horeca

2 min ■ Blog ■ 16 april 2020

Social media tools voor de horeca

Juist nu is het van groot belang om aanwezig én actief te zijn op social media. Op die manier breng je jouw bezorgmaaltijden aan de man, behoud je het contact met je (vaste) gastenkring en zorg je ervoor dat ze jou ook weten te vinden als je straks weer open mag. Voor de crisis gaf 75% van de restaurantgasten aan dat social media van invloed was op hun restaurantkeuze (bron: restaurantmonitor 2020). Maak hier naar aanloop van de opening gebruik van en laat social media voor je werken. De grote vraag rijst: hoe maak je goede posts op social media? We tippen een aantal tools waarmee jij gemakkelijk aan de slag kan op de social kanalen en posten een feestje wordt!

Canva 

Canva is een ontzettend fijne tool voor het ontwerpen van, nou ja bijna alles! Van menukaarten, tot visitekaartjes, flyers en uitnodigingen. Duik erin en je hebt er een nieuwe hobby bij. Het is namelijk een heel makkelijke tool: je werkt met bestaande templates/ontwerpen en je geeft daar je eigen draai aan door foto’s, kleuren en teksten toe te voegen. Voor het gebruik van social media hebben ze diverse templates (gratis en betaald) die geoptimaliseerd zijn voor alle social kanalen: van Instagram Stories tot Facebook. 

Afterlight 

Afterlight is een tool waarmee je jouw social foto’s bewerkt. Je kan gebruik maken van kant-en-klare filters die foto’s net wat aantrekkelijker en mooier maken. Ook kan je met deze app bijvoorbeeld scherpte toevoegen of de foto in een juist formaat snijden, zodat het precies past op het gewenste social kanaal. 

Over 

De Over-app lijkt een beetje op Canva. Ook deze app is simpel in gebruik en maakt het mogelijk om teksten over een foto of video te plaatsen. Je kan ook in deze app kiezen tussen verschillende templates. De keuze is aan jou!

Later 

Als horecaprofessional heb je niet iedere minuut van de dag tijd om een social update te plaatsen. Later is een planningstool voor Instagram, Facebook en Pinterest. Hiermee plan je bijvoorbeeld in een halfuurtje een social media planning voor de hele week vooruit. Handig! Je ziet in een visueel overzicht welke posts gepland staan voor die week én je kan een preview zien van de feed (Instagram), zodat je weet hoe deze er aan het einde van de week eruit ziet. 

Linktree

Ook deze tool is onmisbaar. Via Instagram is het niet mogelijk om een link te plaatsen onder een post. Dit kan je alleen doen onder de bio en wordt in de tekst vaak aangeduid met: #linkinbio. Maak je geen gebruik van een link tool, dan kan je slechts één link per keer plaatsen. Maak je gebruik van Linktree, dan creeër je een overzicht van diverse links die jij wilt communiceren. 

Van welke tools maak jij gebruik en zijn voor jou onmisbaar? Laat het ons weten via een reactie hieronder.


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie

Van welke social media tools maak jij gebruik?

Meer talks voor jou

Topics in de community

Gerelateerde academies