Volgende session: Foodyard Market 2024

Speel in op thuiswerkers: zo bezorg je lunch en ontbijt

3 min ■ Blog ■ 20 oktober 2020

Speel in op thuiswerkers: zo bezorg je lunch en ontbijt

Bij het bezorgen en afhalen van maaltijden richten we ons vooral op het diner, terwijl er (juist nu half Nederland weer thuiswerkt!) ook enorme kansen liggen voor het ontbijt, de lunch en de brunch. Met deze tips verwen je jouw gasten gedurende hun werkdag met een heerlijke horecalunch of een verwenontbijt aan huis.

All time favorite: belegde broodjes

Juist nu iedereen thuiswerkt en mensen voor de lunch geen rondje meer door hun vertrouwde bedrijfsrestaurant kunnen doen, is er bij gasten behoefte om naast de zelfgesmeerde boterhammen ook eens te genieten van een horecalunch aan huis. De all time favorite onder de lunchgerechten blijft toch het rijkelijk belegde broodje. Bovendien lenen belegde broodjes zich ook relatief eenvoudig voor afhalen en bezorgen. Blijf je gasten wel verrassen. Niet alleen met je menu, maar bijvoorbeeld ook met een persoonlijke boodschap bij een bestelling of een grappige twist in je concept

Scoor met soep

Soep is een typisch gerecht in de categorie ‘kleine moeite, groots resultaat’. Het maken van een verse soep kost minimale inspanning (zeker wanneer je gebruikmaakt van de soepen van Jordy’s Keuken) en levert toch een heerlijk warm lunchgerecht op. Bovendien maak je van soep heel makkelijk een grote hoeveelheid in één keer. Bied je soepgerecht aan met een vers stukje brood en eventueel een smakelijk smeersel on the side en jouw gasten zullen gegarandeerd genieten. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om je volledig op soep te focussen, zoals Restaurant Karma in Deventer doet met hun soeploket.  

Geef je gasten een groenteboost

Werken aan een goede weerstand is voor veel gasten in deze tijd bijna een doel op zich geworden. Daar kun je met een salade als lunchgerecht ideaal op inspelen. En er zijn eindeloos veel variaties mogelijk: van een klassieke Caesar Salad tot een quinoasalade met pompoen, boerenkool en quinoa. Ook gezonde sapjes, fruitige smoothies en 'vitamine shots' zijn een slimme zet om aan nu te bieden. Werken aan hun weerstand was voor jouw gasten nog nooit zo’n feest.  

Een goed begin: ontbijt en brunch to go

Ontbijten en brunchen buiten de deur was de afgelopen jaren enorm in opkomst, dus waarom zou je deze maaltijd niet ook meenemen in je bezorgmenu? Yoghurtontbijtjes lenen zich prima voor afhalen en bezorgen, wanneer je deze in plastic bekers met verschillende compartimenten verpakt. En die scones met clotted cream en confiture zijn ook goed te vervoeren wanneer je deze smeersels in aparte bakjes verpakt. Daarnaast zijn bij een ontbijt of brunch de drankjes ook van groot belang, dus vergeet vooral niet om ook de latte, cappuccino en verse jus aan te bieden voor bezorgen en afhalen.

Drankje erbij?

Zoals hierboven al aangestipt: het ontbijt, de lunch en de brunch lenen zich bij uitstek om inclusief drankjes aan te bieden. Kies dus bij voorkeur voor het aanbieden van een ‘totaalpakket’. Ga bijvoorbeeld voor een combideal van een ontbijtgerecht plus een cappuccino of een luxe salade mét een verse vruchtensap. Ook smoothies, zuiveldrankjes en biologische limonades zijn perfecte drankjes om bij een ontbijt, lunch of brunch aan te bieden.

Inpakken maar

Het voordeel van veel ontbijt-, lunch- en brunchgerechten is dat deze veel minder vaak warm zijn dan dinergerechten. Dat levert dus veel minder stress op qua timing van deze gerechten. Een belegd broodje is al eenvoudig te verpakken door deze in te wikkelen in aluminiumfolie of vershoudfolie en vervolgens te verpakken in een papieren zakje of een kartonnen doos. Voor gerechten zoals salades, soepen of yoghurt-ontbijtjes komt de verpakking uiteraard wat nauwkeuriger. Gelukkig zijn hiervoor ook genoeg passende disposables verkrijgbaar. Zo is een salade perfect te serveren in een kartonnen bowl of lunchbox en laat soep zich het beste vervoeren (en warmhouden!) in een speciaal daarvoor bestemde soepbeker

Ook aan de slag met het bezorgen en afhalen van ontbijt-, lunch- en brunchgerechten? Bidfood biedt alle benodigde producten hiervoor in één overzichtelijke shop »


Rianne van Vulpen
Rianne van Vulpen

Redacteur Foodyard

Meer talks voor jou

Topics in de community