Volgende session: Spectaculaire ijscreaties

Back to balance met Foodyard foodwellness

3 min ■ Blog ■ 25 januari 2019

Back to balance met Foodyard foodwellness

Werk jij in de horeca? Dan weet - en voel - je als geen ander dat het werk veel van je vergt. Elke dag weer haal je het onderste uit de kan voor de veeleisende gast en dit heeft invloed op jouw welzijn en prestatievermogen. En dan hebben we het nog niet eens over jouw privéleven. Hoog tijd voor verandering: back to balance!

Foodyard Foodwellness

Bidfood en Foodyard nemen de horecaproblematiek uiterst serieus. Stress op de werkvloer is namelijk beroepsziekte nummer één en maar liefst 34 procent van het langdurig verzuim in de horeca is stressgerelateerd. Daarom is Foodyard Amsterdam omgebouwd tot een ‘wellnesscentrum’ voor de horecaprofessional, met verschillende experimentele installaties om te ontstressen en nieuwe ideeën op te doen. Wat kan je verwachten?

Underwater Kitchen

De gast profiteert van het harde werken van de chef en zijn brigade. Wat er zich allemaal afspeelt ónder het wateroppervlak, krijgen er maar weinig mee. Bij Underwater Kitchen staan hoogwaardige mise-en-place-concepten centraal. Ervaar de mooiste producten ontwikkeld door culinaire experts en zie hoe slimme apparatuur en maatwerk-concepten verlichting kunnen bieden in jouw keuken.

Bidfood Aan Zee

Het is niet altijd nodig om een verre reis te boeken om tot rust te komen. Soms is de rust en denkruimte dichterbij dan je denkt. Bij Bidfood Aan Zee neem je plaats aan het zwembad, waar je de tijd krijgt om op te laden. Natuurlijk met een wakend oog over de keuken onder je, waar wij de zaken transparant en zichtbaar maken. Ook leer je hier over maatschappelijke thema’s, die veel invloed hebben op het vak dat je uitoefent en waarin je als ondernemer het verschil kunt maken.

The ZeN Garden

Word helemaal zen in de meditatieruimte van Foodwellness en doe inspiratie op over het balanceren tussen extremen en ontstressen op de werkvloer. The ZeN Garden biedt oplossingen voor het overdrukke bestaan van de chef: mindfullnesstrainingen en meditatiesessies geven je de kennis en kunde om stress te voorkomen en de werk-privébalans gezond te houden. Niet zo’n fan van stilzitten? Zweet je zorgen er dan uit in Jordy’s Gym.

The Herb Garden

Jouw keuken staat vol met kruiden die volgens de Chinese geneeskunde een pepmiddel zijn tegen stress. Zo werkt basilicum kalmerend in stresssituaties, brengt rozemarijn het zenuwstelsel in evenwicht en is tijm goed voor het denkvermogen. Ervaar het allemaal in The Herb Garden en leer over de geneeskrachtige werking van kruiden en hoe je dit zelf kunt toepassen op de werkvloer.

The New Bourdain

Are you ready to become The New Bourdain? Geef je creativiteit een nieuwe impuls en neem plaats in de Ganzfeld-booth van Foodyard Foodwellness. Ervaar in dit experiment uit de parapsychologie de open en inventieve geest van Anthony Bourdain en doe inspiratie op voor nieuwe gerechten en concepten. Of bedenk de creatiefste gastbeleving; allemaal terwijl je hallucineert.

I see me beautifully

Kom uit je comfortzone en ga een diepzinnig gesprek aan met Zenna: het luisterende oor van Foodwellness. Waarom? Om als ondernemer, kok of gastheer/-vrouw te groeien, is een bepaalde mate van zelfreflectie nodig. Het is dan verstandig om af en toe eens goed en kritisch in de spiegel te kijken. Waar sta ik in het leven? Wat zou ik anders kunnen doen in de zaak? Hoe kan ik mijn team nog beter motiveren? Neem plaats op de sofa en brand helemaal los. Zenna biedt een luisterend oor.

Hoofd in de wolken

Niets is beter voor lichaam en geest dan zuurstof. Een diepe en gecontroleerde buikademhaling kan je stressniveau direct doen dalen. Een handige skill om te beheersen en die goed van pas kan komen tijdens aanhoudende stress in de keuken. Neem plaats in de vliegtuigstoelen van deze zuurstofbar en laat je meevoeren de wolken in. Waan je boven op een berg in de Alpen en geef jouw ademhaling de aandacht die het verdient. Om na een tijdje weer met beide benen op de grond te worden gezet.

Kom op 11 maart naar Foodyard Foodwellness in Amsterdam. Laat je ontstressen door onze experts én inspireren door verschillende innovaties en culinaire experimenten »


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community

Gerelateerde academies