Volgende session: Foodyard Market 2024

4x kennis opdoen in tijden van crisis

2 min ■ Blog ■ 30 maart 2020

4x kennis opdoen in tijden van crisis

Elke horecaondernemer probeert deze crisistijd toch zo nuttig en efficiënt mogelijk in te richten. De één start fanatiek met het bezorgen en afhalen van maaltijden, terwijl de ander besluit de zaak juist nu een upgrade te geven. Daarnaast is er een groep chefs en ondernemers die deze weken hebben aangegrepen om kennis te delen. We delen een aantal van deze mooie initiatieven. Je steekt er ongetwijfeld iets van op!

1. Online workshops Meneer Wateetons

Meneer Wateetons is onder andere bekend geworden van zijn boeken Over rook, Over drank en Over worst en biedt een gevarieerd programma aan workshops en cursussen, onder andere over fermenteren, bier brouwen en worst maken. Toen het nieuws van het groepsverbod bekend werd, ‘snifte meneer Wateetons twee keer in z’n ellboog en stortte hij zich vervolgens headfirst in de online workshops’, zo zegt hij zelf. De komende week staan er dan ook verschillende workshops en cursussen op het programma, van miso tot komboecha, en een deel daarvan wordt zelfs in het Engels aangeboden. 

2. Koken met Arie

Visspecialist Arie Kuijt is normaal gesproken te vinden op horeca evenementen, in restaurants of bij vis- en foodbeurzen om vispresentaties of fileerdemo’s te geven. Nu dat niet gaat, neemt hij regelmatig video’s op (met hulp van zijn dochter!). Hierin laat hij vanuit zijn eigen keuken zien hoe je bijvoorbeeld een hele tarbot uit de oven bereidt of hoe je een Pieterman fileert.  

3. Fermenteren kan je leren

Deze tijd leent zich perfect om te beginnen met fermenteren. Deze bereidingsmethode wordt immers steeds populairder en in deze crisistijd zou fermenteren ook nog eens kunnen helpen om je overgebleven ingrediënten langer houdbaar te maken. Toch is een beetje basiskennis voor fermenteren wel vereist. Om die kennis bij te spijkeren, helpt fermentatie-expert Christian Weij je maar al te graag. Op zijn YouTube-kanaal Verrot Spannend laat hij zien hoe je eenvoudig aan de slag gaat met bijvoorbeeld het fermenteren van kool, het maken van gefermenteerde yoghurt of hoe je een desembrood from scratch bereidt.

4. Let's get social 

Mocht je je social media-kanalen nog niet optimaal inzetten voor jouw zaak, dan is dit hét moment om je daar eens verder in te verdiepen. Bovendien zijn social media nu een perfecte manier om je gasten ook in deze tijd van gedwongen sluiting bij je zaak te blijven betrekken. In deze Foodyard podcast gaat onze culinair adviseur Jordy Middelbosch in gesprek met social media expert Bas Lievens. Bas legt uit hoe je, júist nu, optimaal gebruik kunt maken van social media.

Heb je vragen hoe je jouw gasten in deze tijd door middel van social media toch bij jouw zaak kunt betrekken? Stel ze morgen aan een expert tijdens de gratis Bidfood Webinar »


Rianne van Vulpen
Rianne van Vulpen

Redacteur Foodyard

Meer talks voor jou

Topics in de community