Volgende session: Spectaculaire ijscreaties

Actueel: het personeelstekort in de horeca blijft een probleem

2 min ■ Blog ■ 7 oktober 2019

Actueel: het personeelstekort in de horeca blijft een probleem

Het personeelstekort in de horeca is en blijft een groot probleem. In plaats van dat er langzaam verbetering zichtbaar wordt, lijkt het tekort alleen maar nijpender te worden. Voor de Koninklijke Horeca Nederland reden genoeg om eind vorige maand de noodklok te luiden. “De branche staat enorm onder druk.”

Aan De Ondernemer vertelt Robèr Willemsen, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, dat het personeelstekort in de horeca nog nooit zo groot is geweest. Het is lastig te bepalen waardoor dit precies wordt veroorzaakt, maar volgens Willemsen heeft het onder andere te maken met de explosieve groei van horecabedrijven. Deze explosieve groei zorgt logischerwijs voor meer werkgelegenheid, maar mankrachten om die werkgelegenheid in te vullen, zijn er simpelweg niet. Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat bijna 70 procent van de horecabedrijven op dit moment openstaande vacatures heeft.

Behouden van personeel 

Bovendien is niet alleen het vinden van geschikte mensen een grote opgave, maar ook het behouden van personeel blijkt niet altijd makkelijk. Het personeelsverloop kost de horeca jaarlijks 1,4 miljard euro, bleek uit hetzelfde onderzoek van ABN AMRO. De oorzaak? De horeca wordt bijna vanzelfsprekend gezien als de branche voor jongeren. Zij werken als bijbaan in de horeca, maar kiezen uiteindelijk niet voor een volwaardige carrière in deze sector.  

Medewerkers vinden en binden

De grote vraag is natuurlijk: hoe kun je als ondernemer ondanks dit nijpende tekort tóch betrokken en gedreven medewerkers vinden? Heldere communicatie, je verdiepen in de jongere generaties én het gebruikmaken van moderne media kunnen hier volgens horecatrainer Maarten van Wessels bij helpen. “En je moet je echt onderscheiden in de manier waarop je informatie over je bedrijf beschikbaar stelt”, zegt hij. “Maak bijvoorbeeld korte vlogjes waarin je laat zien waarom het zo leuk is om voor jouw zaak te werken en verspreid die online. De tijd dat er twintig mensen reageerden naar aanleiding van een briefje op de deur met ‘personeel gezocht’ is immers echt voorbij. ”

Meer tips van Maarten Wessels voor het vinden en binden van talentvolle medewerkers? Lees de blogpost »


Kalijn Peters
Kalijn Peters
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community

Gerelateerde academies

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken