2 min ■ Blog ■ 12 januari 2016
In de jaren 20 van de vorige eeuw werd in de Verenigde Staten de productie en verkoop van alcohol verboden. Het gevolg: het uitgaansleven ging ondergronds en de cafés werden verborgen voor de autoriteiten zodat men stiekem tóch kon blijven drinken. Om zo’n hidden bar binnen te komen waren de juiste connecties (iemand die de geheime locatie wist) en een wachtwoord vereist.
Goed zoeken dus, in het Deli XL paviljoen. Dan vindt ook u wellicht een gezellige, hidden bar waar u de kunst kunt afkijken van de dienstdoende bartender. Wij spraken Sander Nolen van Fever Tree en ontfutselden hem een receptuur voor een perfecte vermout mix.
Een mix is een mengsel van een alcoholische drank met een non-alcoholische drank, ofwel mixer. Beroemd voorbeeld is de gin-tonic: een sterke drank aangelengd met tonic als mixer. Voeg ijs en de juiste garnering toe en de mix is al klaar om te serveren. Dit in tegenstelling tot een cocktail, die over het algemeen meer om het lijf heeft.
Sander vertelt: “Een goede mix bestaat uit een goed glas, volledig gevuld met ijs, een goede drank en een goede mixer.” Juist omdat een mix relatief eenvoudig te serveren is kan iedere bartender ermee uit de voeten en gasten zijn er gek op. Hij laat ons een mix proeven van 1/3 rode vermout en 2/3 Fever Tree Ginger Ale, gegarneerd met sinaasappel en verse munt. Smaakt het? Zeker!
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken