2 min ■ Blog ■ 19 januari 2016
De salade is niet meer weg te denken nu groenten in keukens meer op de voorgrond treden. Het gevolg: de salade is een fantastische, kleurrijke traktatie die in steeds meer zaken een origineel, licht en margerijk voor- of hoofdgerecht vormt. Drie tips voor succesvolle salades en een recept voor een goedgevuld bord groen:
Borstel de pastinaken, topinamboer en de winterwortel goed schoon onder stromend water. Halveer ze of snijd ze in plakken naargelang de grootte. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de pitten. Maak de uien schoon en snijd ze in parten. Kruid de groenten met zout en peper en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster ze gedurende circa 20 minuten op 175 °C in de oven.
Kook ondertussen een kwart liter botersaus met citroen volgens de bereiding op de verpakking. Voeg vervolgens de citrusvinaigrette toe, zeef het geheel en giet de saus in een sifon. Zet de sifon onder druk met twee patronen. Pluk de waterkers en de basilicumblaadjes.
Verdeel de geroosterde groenten over de borden en besprenkel ze met wat basilicumvinaigrette. Garneer de groenten met wat rode basilicum en de waterkers. Serveer de luchtige botersaus apart.
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken