Brits lamsvlees behoort al jarenlang tot de culinaire top. Met name het lamsvlees uit de regio West Country en de graafschap Dorset is populair om zijn verfijnde smaak. Daarom nodigen we je graag uit om op 25 april naar Foodyard Amsterdam te komen en kennis te maken met dit smaakvolle lamsvlees. Sterrenchefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman van Ciel Bleu** presenteren tijdens deze sessie diverse bereidingswijzen en tonen je alle unieke aspecten van Engels lamsvlees.
De regio West Country ligt in het zuidwesten van Engeland. De graslandschappen zijn er bijna het hele jaar weelderig en groen: een perfect gebied voor schapen en lammeren om zich elke dag tegoed te doen aan grassen en kruiden. Dit rijke voedingspatroon draagt bij aan een onderscheidende kwaliteit lamsvlees met een karakteristieke, rijke smaak.
Tijdens deze inspiratiesessie krijg je uitleg over alle unieke aspecten van het Engelse lamsvlees. De slager van Meatstreet zal vervolgens het lamsvlees voor je uitbenen. Daarna demonstreren Onno Kokmeijer en Arjan Speelman diverse bereidingswijzen en bespreken ze de mogelijkheden voor jouw eigen menukaart. Er worden verschillende gerechten bereid die je kunt proeven met een bijpassende wijn.
De culinaire reis van Onno Kokmeijer en Arjan Speelman begon zo'n tien jaar geleden bij restaurant Ciel Bleu**. Toen Onno gevraagd werd om de leiding van het restaurant op zich te nemen, wist hij meteen dat hij Arjan als tweede man wilde. Chef de Cuisine Arjan is creatief en richt zich op smaakcombinaties. Executive Chef Onno is praktischer ingesteld en kijkt of het haalbaar is om elk gerecht elke avond opnieuw uit te vinden. Samen vormen zij een goed team.
Enthousiast geworden over deze sessie? Meld je dan snel aan, want het aantal plaatsen voor deze inspiratiesessie is bepekt!
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken