Volgende session: Foodyard Market 2024

Leer fermenteren van Christian Weij

Leer fermenteren van Christian Weij

Van de basisregels tot het maken van miso: in deze online academy leert Christian Weij jou de eerste kneepjes van ht fermentatievak. Het is niet moeilijk, maar je moet goed weten wat je doet én wat je vooral niet moet doen.

Hoofdstukken

1. Introductie

Tijdsduur 28 minuten

Waarom zou je gaan fermenteren? Wat levert het je op qua smaak en structuur van een product? Christian Weij geeft je een kijkje in de wondere wereld van fermentatie.

Starten

2. 3 regels om veilig groente te fermenteren

Tijdsduur 21 minuten

Fermenteren is niet moeilijk, maar je moet je wel houden aan een aantal regels. Wat is essentieel als je gaat starten met fermenteren in jouw keuken? Christian Weij vertelt je waar je je aan moet houden als je veilig groente wilt fermenteren.

Starten

3. Basisrecept voor zure kool

Tijdsduur 15 minuten

Start je met fermenteren? Dan is dit recept voor zure kool heel geschikt om mee te beginnen. Ready, set, go!

Starten

4. Miso maken met koji

Tijdsduur 8 minuten

Ben je klaar voor een uitdagend fermentatie recept? Ga dan aan de slag met het maken van miso: de vaste variant van soja saus.

Starten

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken

Meer academies voor jou